Tűz ütött ki egy oroszországi katonai kutatóintézetben

2022. április 21. – 16:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább hat ember meghalt egy orosz katonai kutatóintézetben keletkezett tűzben csütörtökön Tver városában – írja az Interfax orosz állami hírügynökség.

A tűz a délelőtt órákban ütött ki a légvédelmi erők központi kutatóintézetének épületében. A TASZSZ hírügynökség szerint helyi idő szerint 11:08-kor érkezett a bejelentés a tűzről. A helyszínen felállítottak egy operatív parancsnokságot, amely koordinálja a tűzoltási munkálatokat. A kigyulladt épülethez 14 mentőautó érkezett, legalább 20 sérültről érkezett jelentés. A szakemberek vizsgálják a tűz keletkezésének okát.

Tűz ütött ki az orosz légvédelmi erők központi kutatóintézetének épületében 2022. április 21-én, Tverben – Fotó: Maksim Shkolnikov / Sputnik via AFP
Tűz ütött ki az orosz légvédelmi erők központi kutatóintézetének épületében 2022. április 21-én, Tverben – Fotó: Maksim Shkolnikov / Sputnik via AFP

Frissítés 18:46: A hatóságok szerint a tűz az épület második emeletének egyik irodájában ütött ki, majd gyorsan elterjedt az épület felsőbb szintjein. Az intézet több mint 30 munkatársát evakuálták. A régió hatóságai hat áldozatról és 27 sebesültről számoltak be.

A TASZSZ forrása szerint hét ember vesztette életét. A mentőszolgálat szerint az áldozatok egy része füstmérgezést szenvedett, és sokan megsérültek, amikor kiugrottak az égő épület ablakaiból. A tüzet helyi idő szerint 16:35-re sikerült megfékezni. A tveri katonai ügyészség vizsgálatot indított a tűzeset ügyében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!