Hazatérhet a családjához Addy, az amerikai kislány, aki élete első 848 napját kórházban töltötte

2022. április 21. – 12:01

Hazatérhet a családjához Addy, az amerikai kislány, aki élete első 848 napját kórházban töltötte
Addy és szülei először a kórházon kívül – Fotó: Aliesha and Chris Smith

Másolás

Vágólapra másolva

A Covid miatt a szülők egy időben nehezen látogathatták kislányukat, ezért kölcsönkértek egy lakókocsit, és beálltak a kórház parkolójába.

A kaliforniai Addy Smith 2019. december 10-én született. A koraszülött kisbaba alig több mint 27 hetesen San Diegóban látta meg a napvilágot. Addy szülei, Aliesha és Chris Smith korábban hét évig küzdöttek meddőséggel, több megtermékenyítési eljárást is kipróbáltak, de nem jártak sikerrel, végül természetes úton fogant meg a kisbaba. Amikor a szülők megtudták, hogy a kisbaba magzati növekedése megállt, egy speciális betegség miatt, nem mérlegeltek.

„A szülészorvos ugyan elmondta a reális lehetőségeket a következő pár év, de akár az élete hátralévő részében felmerülő kockázatokról, de fel sem merült, hogy ne adjunk neki esélyt”

– emlékezett vissza az édesapa az ABC News cikkében.

Addy fejletlen tüdeje miatt eleve lélegeztetőgépre szorult, de három hónappal a születése után a helyzet rosszabbra fordult, az orvosok ekkor nem hittek abban, hogy megmenthető a kislány, de végül sikerült a kritikus helyzetben az újraélesztés.

Az újszülött Addy 2019. december 10-én – Fotó: Aliesha and Chris Smith
Az újszülött Addy 2019. december 10-én – Fotó: Aliesha and Chris Smith

Addy hamarosan átkerült egy másik kórház intenzív osztályára, ráadásul kitört a Covid-járvány, a szülők alig látogathatták a gyermeküket, de egy barátjuktól kölcsönkapott lakóautóval a kórház mellé költöztek.

Majd megkezdődött a kétéves küzdelem, ami alatt Addynek a légzés nagyon nehezen ment, végig nagy mennyiségű nyugtatót is kapott, hogy ellazuljon, de így is gépek segítségére szorult.

Aztán az elmúlt időszakban ritkultak, majd megszűntek a kritikus epizódok, Addy tüdeje sokat javult, izmai megerősödtek. 2022 februárjában és márciusában már nem volt hörgőszűkülete és izomgörcse.

Az elmúlt két év rendkívül nehéz volt Smithék számára, de a párnak tavaly megszületett a második gyermeke is, egy teljesen egészséges kisfiú, Aiden.

A szülők pár hete vihették haza a kislányukat, és a két gyerek már szokja egymást, nevetnek a másik mozgását hallva, reagálnak egymásra, kommunikálnak. Addynek egyelőre még lélegeztetőgépet kell használnia otthon is, de a szülők abban bíznak, hogy a kislány állapota továbbra is javulni fog.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!