A luhanszki régió 80 százaléka orosz ellenőrzés alatt áll, állítja a terület ukrán katonai kormányzója

2022. április 20. – 17:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerhij Haidai, Luhanszk megye katonai vezetője azt mondta a CNN-nek, hogy jelenleg a régió 80 százalékát ellenőrzik az oroszok. Hozzátette, ha Ukrajna nem tanúsít ellenállást, akkor „Oroszország biztosan nem fog megállni, és tovább fog nyomulni”.

A tisztviselő szerint az orosz hadsereg széles frontvonalon harcol, míg az ukrán hadsereg városokban vett fel védelmi állásokat. „Megpróbálják bekeríteni a csapatainkat, sok csúnya dolog folyik ott... de eddig nem jártak sikerrel. Jól haladunk a felszerelésük megsemmisítésével”.

Haidai azt is mondta, hogy nagyon súlyos a helyzet a régióban. „Luhanszk egész területét lövik, nincs biztonságos város. Azt látjuk, hogy az orosz hadsereg nyomul előre bármi áron, és mindent elpusztít, ami az útjába kerül. Ez már a második hónap, hogy az emberek lényegében a föld alatt élnek.”

Arra a kérdésre, hogy hogyan látja a háború esetleges végét, Haidai azt mondta, valószínű, hogy egy politikai megállapodás révén megszűnhetnek az ellenségeskedések. Viszont úgy gondolja, nehéz bízni az oroszokban:

„Állandóan hazudnak. Mindenki tudja, hogy az oroszokkal kötött megállapodás annyit sem ér, mint a papír, amire nyomtatják.”

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!