Idiótának nevezte a háború támogatóit az orosz Tinkoff Bank alapítója

2022. április 19. – 18:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Oleg Tinkov orosz üzletember/oligarcha ismét élesen bírálta az Ukrajna elleni háborút, és idiótáknak nevezte Moszkva katonai akciójának támogatóit. A Tinkoff Bank alapítója, az egykori Tinkoff kerékpáros csapat tulajdonosa az Instagram-oldalán azt írta:

„Nem látom, hogy bárki is haszonélvezője lenne ennek az őrült háborúnak! Ártatlan emberek és katonák halnak meg. A tábornokok másnaposan ébredve rájöttek, hogy szar a hadseregük. Hogy lenne jó a hadsereg, ha az országban minden más szar, nepotizmusba és szolgalelkűségbe fullad? A Kreml tisztviselői megdöbbentek, hogy nemcsak ők, hanem a gyerekeik sem nyaralnak idén a Földközi-tengeren. Az üzletemberek megpróbálják menteni, ami még megmaradt a vagyonukból... Persze, vannak idióták, akik Z-t rajzolnak, de az idióták minden országban 10 százalékot tesznek ki, az oroszok 90 százaléka ellenzi ezt a háborút!”

Tinkov a bejegyzés végén angolra vált, és arra a kéri a „kollektív Nyugatot”, hogy tegyék lehetővé, hogy Putyin „arcvesztés nélkül” léphessen ki ebből a háborúból, hogy véget érhessen ez a mészárlás. „Kérem, legyenek racionálisabbak és humanitáriusabbak” – írta az 54 éves üzletember, akit sok más orosz üzletemberhez hasonlóan sújtanak a nyugati szankciók.

Márciusban a brit kormány őt is felvette a szankciós listájára. Az indoklás szerint Tinkovot „az orosz kormánytól előnyöket kapott”, mivel az állam számára „stratégiai jelentőségű” pénzügyi vállalkozások tulajdonosa és irányítója volt. Tinkov jachtjait, hajóit és repülőgépeit nem engedik be a brit kikötőkbe és repülőterekre, ugyanakkor nem tiltották meg neki a belépést az országba.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!