Újabb áldozatról számoltak be Lvivben, a város polgármestere szerint az oroszoknak semmi sem szent

2022. április 18. – 12:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétre nőtt a hétfő reggeli lvivi rakétatámadás halálos áldozatainak száma – ezt a lvivi régió kormányzója jelentette be a nyugat-ukrajnai város polgármesterével közösen megtartott sajtótájékoztatóján, írja a BBC.

Makszim Kozickij megismételte, hogy négy rakéta érkezett a városra, ezek közül három különböző raktárakat talált el, egy pedig egy autószervizt. A kormányzó szerint a rakéták a Kaszpi-tenger felől érkeztek a városra.

Andrij Szadovji lvivi polgármester és Makszim Kozickij megyei kormányzó a hétfői sajtótájékoztatón – Forrás: ТСН / YouTube
Andrij Szadovji lvivi polgármester és Makszim Kozickij megyei kormányzó a hétfői sajtótájékoztatón – Forrás: ТСН / YouTube

Lviv polgármestere, Andrij Szadovji szerint az oroszok népirtást követnek el Ukrajna ellen. „Nekik semmi sem szent” – mondta Szadovji – „Az ellenség el akarja pusztítani a nemzetünket. Csak egy opciónk van: harcolnunk kell.” A polgármester szerint Ukrajna a világot védi egy olyan harcban, ahol a demokráciákat támadja a diktatúra. Szadovji hozzátette, Ukrajna hadserege „40 millió emberből áll”, utalva ezzel, hogy a lakosságban mindenki kiveszi a részét a harcokból.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!