Utcai harcok törtek ki az ukránok és az oroszok között Kreminnában, négy embert lelőttek

2022. április 18. – 11:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lelőttek négy civilt, akik menekülni próbáltak a kelet-ukrajnai Kreminnából, írja a Luhanszk megyei katonai kormányzó közleménye alapján a Sky News. Szerhij Haidai szerint a civilek egy autóban utazva próbáltak kimenekülni a városból, amikor az orosz csapatok tüzet nyitottak rájuk, írja a CNN.

„Négy ember meghalt. Egy súlyosan sérült személy van még a helyszínen, de az orvosok nem tudnak érte menni a folyamatos harcok miatt” – írta Telegramon Haidai. „Jelen pillanatban elvesztettük az irányítást Kreminna felett.”

A CNN arról írt korábban Haidai jelentése alapján, hogy a városba „beléptek az oroszok”, ezzel együtt „beindultak az utcai harcok” is. A katonai kormányzó szerint az orosz csapatok rengeteg felszereléssel érkeztek meg Kreminnába, és ezzel „megindult az offenzíva”.

„Megterveztük az evakuációt, szó szerint erdei útvonalakon, hogy ne vegyék össztűz alá az embereket. De az éjszaka folyamán változott a helyzet”

– mondja Haidai. A kormányzó szerint nemcsak a város különböző pontján lendültek támadásba az oroszok, de a megye több más városában is: Liszicsanszkban hat rendőr sérült meg, amikor az orosz csapatok tűz alá vették a helyi rendőrörsöt, Zolotéban pedig két ember meghalt, négy pedig megsérült a megszállókkal való összecsapásokban.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!