Csődvédelmet kért az InfoWars szélsőjobboldali portál

2022. április 18. – 14:31

Csődvédelmet kért az InfoWars szélsőjobboldali portál
Alex Jones – Fotó: Jim Bourg / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Az InfoWars szélsőjobboldali portál vasárnap csődvédelmet kért maga ellen, miután Alex Jones alapítót tavaly kártérítési kötelezettségre ítélték egy ügyben. Jones hamisan állította, hogy a 2012-es Sandy Hook-i mészárlás, amelyben 20 gyermeket és hat alkalmazottat lőttek agyon egy iskolában, csak a fegyverkorlátozást erőltetők és a mainstream média találta ki.

Az ügyben érintett családok március végén elutasították a peren kívüli megegyezést, amelynek keretében Jones a 13 felperesnek 120 ezer dollárt ajánlott fejenként.

Mindannyian elutasították az ajánlatot, mondván az „csak átlátszó és kétségbeesett kísérlet arra, hogy Jones elkerülje az eskü alatt történő nyilvános számonkérését a felperesek és az áldozatok emléke elleni csalárd, profitorientált kampányával kapcsolatban”.

A bírósági periratok szerint az InfoWars becsült vagyona legfeljebb 50 ezer dollár, a portál becsült kötelezettségeit pedig 1 és 10 millió dollár közötti összegben tüntették fel.

Alex Jones Donald Trump elkötelezett támogatója, korábban bíróság elé idézték a Capitolium ostromával kapcsolatos vizsgálatban is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!