Az oroszok szerint 23 367 katonát és zsoldost vesztettek eddig az ukránok

2022. április 18. – 14:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz-ukrán háború kirobbanása óta először hozott nyilvánosságra ukrán veszteséglistát az orosz védelmi minisztérium hétfőn – a listán 23 367 személy adatai szerepelnek, ennyire teszik az ukrán – és a hozzájuk csatlakozó zsoldosokat jelentő – veszteségeket. A minisztérium szerint az információk valódi ukrán dokumentumokból származnak. A hivatalos iratokra hivatkozó közlemény szerint a 3057-es katonai egység katonái és az annak részét képező Azov különleges rendeltetésű különítmény büntetőalakulatának katonái között „jelentősek” voltak a veszteségek a március 29-én rögzített állapot szerint.

A veszteséglista az elesett ukrán katonák nevét, születési dátumát, rendfokozatát, haláluk helyét és körülményeit, valamint az eltemetésük helyét tartalmazza. A tárca közölte, hogy nagyszámú dezertált, sebesült és eltűnt ukrán katona adataival is rendelkezik.

A személyi veszteségeken túl 139 repülőgépet, 483 drónt, 250 légvédelmi rakétát, 2326 harckocsit és páncélozott járművet, 254 rakéta-sorozatvetőt, 1004 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 2184 speciális katonai járművet sorolnak fel.

A moszkvai közléseket független forrásból nem lehet megerősíteni.

(MTI)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!