Zelenszkijnek elege van abból, hogy állandóan el kell ismételnie, mire van szüksége Ukrajnának

2022. április 15. – 21:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Atlanticnak adott interjújában arról beszélt: elege van abból, hogy a nyugati vezetők ismételten kívánságlistát kérnek tőle Ukrajna fegyvereiről. A pénteken megjelent interjúban az ukrán elnök azt mondta, gyakran frusztrálják a nyugati politikusok ismétlődő kérdései, és ezeket nem tartja már érdemesnek újra és újra megválaszolni.

„Amikor néhány vezető megkérdezi, milyen fegyverekre van szükségem, kell egy pillanat, hogy megnyugodjak, mert már előző héten elmondtam nekik” – folytatta. Az ukrán elnök elmondása szerint az „Időtlen időkig” című filmben érzi magát, ahol a főszereplő minden nap ugyanazt a napot éli végig.

Ennek ellenére megismétli kívánságlistáját, remélve, hogy fegyverek formájában támogatást kapjon a nyugati szövetségeseitől. Zelenszkij elmondta, hogy már három ukrán teherszállító repülőgép fuvarját is felajánlotta, hogy fegyvereket hozhassanak el más országokból.

„Páncélozott járművek kellenek például. És nem csak egy darab naponta. Napi 200-300. Ezek nem taxik az én számomra, a katonáinknak kell a szállítás. A repülők rendelkezésre állnak, az egészet meg lehet szervezni, minden logisztikát meg tudunk csinálni” – mondta.

Emellett elismerte, hogy a fegyverszállítmányok el is akadhatnak, mert a világ más országainak vezetői nem tudják megérteni, hogy Ukrajnának azonnali szüksége van a szállítmányokra. „Nem ellenünk vannak. Egyszerűen más helyzetben élnek. Amíg nem veszítették el szüleiket és gyermekeiket, nem érzik ezt úgy, ahogy mi” – mondta Zelenszkij.

A Zelenszkij vezérkari főnöke, Andrij Yermak megjegyezte, hogy az Egyesült Államokkal való együttműködés jó, és dicsérte Joe Biden elnök erőfeszítéseit. De szerinte a fegyverszállítmányok egyszerűen nem jönnek elég gyorsan ahhoz, hogy lépést tartsanak az országuk elleni orosz támadásokkal.

(Yahoo)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!