Észak-Korea első számú tévébemondója luxusingatlant kapott a szolgálataiért

2022. április 14. – 15:19

Észak-Korea első számú tévébemondója luxusingatlant kapott a szolgálataiért
Balról a második Ri Cshunhi bemondó – Fotó: KCNA / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Phenjani luxusingatlant kapott a több mint öt évtizedes szolgálataiért Ri Cshunhi, Észak-Korea legismertebb tévébemondója.

Ri Csunhi nyugatról nézve a rezsim egyik arca, ő az, aki mindig lelkesen számol be az állami tévében egy új rakétakilövésről vagy nukleáris tesztről. Ő jelentette be a két korábbi észak-koreai vezető, Kim Dzsongil és Kim Irszen halálát is.

Az észak-koreai állami média tájékoztatása szerint a bemondó a párt iránti hűsége miatt kapta a nagy értékű ajándékot. Kim Dzsong Un „nemzeti kincsnek” nevezte a nőt, és arra kérte, legyen továbbra is a kormányzó Koreai Munkapárt hangja.

Dél-koreai elemzők úgy vélik, a 79 év körüli hölgy jó kapcsolatokat ápol Kim Dzsong Unnal, többször feltűnt a vezető oldalán hivatalos alkalmakkor is. Értelemszerűen akkor is együtt voltak, amikor az észak-koreai vezető átadta azt a lakóparkot, ahol több olyan lakás is található, amiket jutalomként osztanak ki a rezsim támogatóinak. A lakóparkot 2021 márciusában kezdték el építeni, a tervek szerint 800 lakással terveztek, de nem igazán tudni, hogy sikerült-e teljesen befejezni. Mindenesetre itt lehet képeket nézni még róla.

(MTI)

Kövess minket Facebookon is!