Elítélték a brit konzervatív politikust egy 15 éves fiú szexuális zaklatásáért

2022. április 14. – 22:12

Másolás

Vágólapra másolva

Lemondott alsóházi képviselői pozíciójáról csütörtök Imran Ahmad Khan, a brit Konzervatív Párt egyik politikusa, miután a héten elítélték egy 15 éves fiú szexuális zaklatása miatt. Khan, aki 2019 óta volt Wakefield képviselője, fellebbez az ítélet ellen, mert ártatlannak tartja magát. A lemondását is csak azzal indokolta, hogy az elhúzódó ügy miatt nem tudná megfelelően képviseli a választókerületét. Itt egyébként időközi választást írnak ki.

Imran Ahmad Khan – Fotó: Peter Cziborra / Reuters
Imran Ahmad Khan – Fotó: Peter Cziborra / Reuters

A bíróság szerint Khan még 2008-ban kényszerített arra egy 15 éves fiút, hogy gint igyon vele, majd egy szobába vitte, pornófilmet néztek együtt, végül megfogta a fiú nemi szervét, írja a BBC. Egyelőre nem ismert, hogy a 48 éves politikus milyen büntetésre számíthat, pártja viszont már azonnali hatállyal kizárta.

A most 29 éves áldozat elmondása szerint nem vették komolyan, amikor Khan 2019-es megválasztása előtt nem sokkal a Konzervatív Párthoz fordult. Mivel a szervezet nem reagált, a választás után nem sokkal a rendőrségre ment a férfi. A Konzervatív Párt arról tájékoztatta a BBC-t, hogy semmi nyomát nem találták a 2019-es bejelentésnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!