Műholdképeken látszik, hogy hol vonnak épp össze csapatokat az oroszok

2022. április 13. – 06:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Műholdfelvételek és helyi jelentések alapján úgy tűnik, az oroszok három helyen gyűjtenek össze csapatokat és felszerelést az ukrán határ közelében: Belgorod, Voronyezs és Matvejev Kurgan közelében.

A BBC azt írja, hogy az Institute for the Study of War szerint Ukrajnán belül Oroszország megerősíti hadműveleteit Izjum körül, és arra készül, hogy délre nyomulva elfoglalja Szlovjanszkot. Onnan az orosz csapatok keletre vagy délkeletre nyomulhatnak előre, hogy bekerítsék az ukrán szárazföldi erők egy kontingensét.

Orosz katonai konvoj a Luhanszkban található Bilokurakynében a Maxar műholdképén 2022. április 11-én – Fotó: Maxar Technologies / AFP
Orosz katonai konvoj a Luhanszkban található Bilokurakynében a Maxar műholdképén 2022. április 11-én – Fotó: Maxar Technologies / AFP

Amennyiben Mariupol elesik, az orosz erők megkezdhetik az észak felé való nyomulást, hogy befejezzék az ukrán csapatok egy nagyobb csoportjának bekerítését.

Ukrajna legtapasztaltabb és legjobban felszerelt egységei közül néhányat keleten tartanak. Ezek erősen be vannak ásva kulcsfontosságú állásokba. Szakértők szerint az orosz csapatoknak nehéz lesz kiszorítania ezeket az egységeket.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!