Az ukránok szerint Mariupol még nem esett el

2022. április 13. – 12:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda délelőtt folyamatosan ellentmondásos információk érkeznek arról, hogy Mariupol orosz kézre került-e már. Az orosz források szerint több mint ezer ukrán tengerészgyalogos adta meg magát a városban, ezt az ukránok eredetileg nem cáfolták, de a BBC most Zelenszkij egyik főtanácsadójára hivatkozva azt írja, hogy az ukránok szerint

nem adták meg magukat a tengerészgyalogosok, hanem áttörtek az orosz fronton, hogy a neonáci Azov zászlóalj tagjaival egyesülni tudjanak, Mariupol pedig még mindig tartja magát.

Olekszij Aresztovics a CNN szerint kockázatosnak nevezte a mariupoli csoportegyesítési akciót, de arról számolt be, hogy sikeres volt. A tengerészgyalogos egység tagjai kedden videónyilatkozatot tettek közzé, amelyben azt mondták, hogy „a végsőkig kitartanak”, annak ellenére, hogy az orosz erők bekerítették őket, és fogytán van az utánpótlásuk.

Közben egy ukrán parlamenti képviselő, Dmitro Gurin a BBC rádióadásában arról beszélt, hogy szinte lehetetlen élelmet és vizet találni Mariupolban. A ostromlott kikötővárosban az ukrán politikus szerint még 100 ezer ember lehet, a bombázás pedig soha nem áll le.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!