Az Egyesült Államok szerint a háború élére kinevezett új orosz parancsnok a felperzselt föld taktikáját alkalmazhatja

2022. április 11. – 16:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Államok nemzetbiztonsági tanácsadója, Jake Sullivan szerint a „Szíriai mészáros” néven elhíresült orosz parancsnok a felperzselt föld taktikát alkalmazhatja majd Ukrajnában – írja a BBC.

Az orosz hadsereg déli katonai körzetét parancsnokként irányító Alekszandr Dvornyikovot azután nevezték ki az ukrán front élére, miután az oroszok is szembesültek azzal, hogy képtelenek lesznek bevenni Kijevet.

Alekszandr Dvornyikov egy hadgyakorlaton 2018 augusztusában Kadamovszkijban – Fotó: Sergey Pivovarov / Sputnik / AFP
Alekszandr Dvornyikov egy hadgyakorlaton 2018 augusztusában Kadamovszkijban – Fotó: Sergey Pivovarov / Sputnik / AFP

Sullivan szerint Dvornyikov kinevezése összhangban van azzal, ahogy az oroszok eddig kezelték a háborút. A nemzetbiztonsági tanácsadó arról beszélt a CBS-nek, hogy Dvornyikov továbbra is a felperzselt föld taktikát alkalmazhatja majd.

„Láttuk a kegyetlenségeket, háborús bűnöket, tömeges gyilkosságokat, elborzasztó és sokkoló képeket olyan városokból, mint Bucsa, és rakétatámadásokat Kramatorszk ellen. Úgy gondolom, hogy a kinevezés arra utal, hogy még több ilyet fogunk látni” – mondta Sullivan. Sullivan álláspontjával David Petraeus tábornok, a CIA korábbi igazgatója is egyetértett.

Moszkva tagadta, hogy köze lenne a bucsai civilek halálához, és álhírnek minősítette az utcákon szétszórt holttestekről szóló híreket.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!