Orbán: Szeretném biztosítani ukrán barátainkat, hogy Magyarországon biztonságos menedékre találnak

2022. április 9. – 21:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Sok vezetőhöz hasonlóan Orbán Viktor is bejelentkezett egy videóüzenettel a varsói jótékonysági eseményre, a Stand Up for Ukraine-re. A videóban arról beszélt, hogy már több mint 570 ezer menekült érkezett Magyarországra Ukrajnából, és megemlítette, hogy az állam hogyan segít nekik.

„Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy enyhítsük a háború elől menekülő emberek szenvedését. (a több mint 570 ezer menekültről:) Rajtuk folyamatosan segítünk, nekik minden ellátást megadunk: szállást, élelmiszert, ingyenes utazási lehetőséget és egészségügyi ellátást is”

– mondta.

A kormány úgy készül, hogy a háború hosszúra húzódik majd, ezért munkalehetőséget biztosítanak a menekülteknek, akik maradnának, és a gyerekeiknek pedig ingyenes óvodai felügyeletet, anyanyelvi oktatást. Itt a gyerekek naponta többször ingyen étkezést is kapnak.

„Ezúton szeretném biztosítani ukrán barátainkat, hogy Magyarországon továbbra is biztonságos menedékre talál mindenki, aki a háború elől menekül. A támogatási programjainkat folytatjuk, a menekültekről gondoskodunk, a szükséges pénzügyi forrásokat pedig magunk folyamatosan előteremtjük és biztosítjuk. Magyarország segít”

– zárta üzenetét.

A jótékonysági eseményen 10,1 milliárd eurónyi adomány gyűlt össze, egymilliárdot az EU ad Ukrajnának és a menekülthullámmal küzdő országoknak.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!