Az izraeli biztonsági erők lelőtték a Tel-Avivban lövöldöző palesztin fegyverest

2022. április 8. – 06:59

Az izraeli biztonsági erők lelőtték a Tel-Avivban lövöldöző palesztin fegyverest
Fotó: Anadolu Agency via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Lelőtték az izraeli biztonsági erők péntekre virradóan azt a palesztin fegyverest, aki előző este Tel-Aviv belvárosi szórakozónegyedében két embert megölt, és többeket megsebesített, írja a Times of Israel.

A Sin Bét belbiztonsági szolgálat közlése szerint a biztonsági erők hosszas hajsza után egy jaffai mecset közelében találtak rá a merénylőre, aki a tűzharcban életét vesztette. A 28 éves Raid Hazemnek a ciszjordániai Dzsenínből érkezett, illegálisan lépett be az országba. A Sin Bét szerint a férfinek nem volt „egyértelmű kapcsolata terrorszervezetekkel” és büntetlen előéletű volt.

Fotó: Stringer / 2022 Anadolu Agency
Fotó: Stringer / 2022 Anadolu Agency

A férfi egy Ilka nevű, népszerű bár teraszánál kezdett lövöldözni pisztolyával csütörtök este 9 óra után Tíz embert lőtt sebekkel szállítottak a közeli Ichilov kórházba, közülük ketten meghaltak. Mindketten huszonévesek voltak. Naftali Bennett miniszterelnök helyzetértékelő tanácskozást hívott össze Beni Ganz védelmi miniszter, valamint Aviv Kochávi vezérkari főnök részvételével.

A Hamász és több másik palesztin szervezet üdvözölte a merényletet.

Vasárnap rendkívüli ülést tartott Bennett vezetésével a biztonsági kabinet, ahol fokozott biztonsági készültséget rendeltek az elmúlt időszak merényletei és a ramadán, a muzulmán böjti hónap miatt, amikor általában megemelkedik a terrorakciók száma.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!