Lövöldözés Tel-Aviv központjában, többen meghaltak

2022. április 7. – 22:13

Másolás

Vágólapra másolva

Két ember meghalt és többen megsebesültek, amikor egy fegyveres csütörtök este 9 óra után tüzet nyitott egy bárban Tel-Aviv központjában – írja a Times of Israel.

Az elkövető egy Ilka nevű, népszerű bár teraszánál kezdett lövöldözni pisztolyával, a vendégek az asztalok alá bújva kerestek menedéket.

Fotó: Jack Guez / AFP
Fotó: Jack Guez / AFP

A környékre rengeteg mentőautó érkezett, a rendőrség és a hadsereg kommandós egységei jelentős erőkkel, házról házra járva vették üldözőbe a támadót, aki fekete pólót, fekete nadrágot viselt, és egy kék hátizsák volt nála. A hatóságok úgy vélik, hogy a támadást feltehetően egy ciszjordániai palesztin követhette el. A rendőrség ezt a fotót adta ki a feltételezett elkövetőről:

Fotó: Israel Police
Fotó: Israel Police

A lakókat felszólították, hogy maradjanak otthon és zárják be az ajtókat. A rendőrség és a különleges egységek több száz fővel vesznek részt a hajtóvadászatban. A kutatást éjfél körül kiterjesztették, a biztonsági erők 100 útzárat állítanak fel Tel-Aviv környékén.

Tíz embert lőtt sebekkel szállítottak a közeli Ichilov kórházba, közülük ketten meghaltak. Mindketten huszonévesek voltak. A kórház szerint négy másik sérült kritikus állapotban van, ketten súlyosan, ketten pedig könnyebben sérültek meg. A kórház főigazgatója megerősítette, hogy az orvosok a támadás súlyosan sérült áldozatainak életéért küzdenek. További négy embert enyhe sérülésekkel vittek egy másik kórházba.

Fotó: Jack Guez / AFP
Fotó: Jack Guez / AFP

Naftali Bennett miniszterelnök helyzetértékelő tanácskozást hívott össze Beni Ganz védelmi miniszter, valamint Aviv Kochávi vezérkari főnök részvételével. „Bárhol is van a terrorista – el fogjuk kapni. És bárki, aki közvetlenül vagy közvetve segített neki, meg fogja fizetni az árát” – mondta a megbeszélés után Bennett.

A Hamász és több másik palesztin szervezet üdvözölte a merényletet, de nem vállalta magára az elkövetést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!