A német hírszerzés orosz rádiós üzeneteket kapott el, amelyekben a bucsai civilek meggyilkolásáról van szó

2022. április 7. – 11:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A német hírszerzés elkapott több orosz rádiós beszélgetést, amelyben az orosz katonák a bucsai mészárlásról beszélgettek – írja a Spiegel.

Néhány beszélgetésekben leírt személy megfeleltethető a bucsai képeken feltűnt holttestekkel. Az egyik katona például arról beszélt a rádión keresztül a társával, hogy lelőttek valakit biciklizés közben – a biciklizés közben lelőtt bucsai lakosról készült képek körbejárták az internetet, és erről áldozatról beszélt Zelenszkij is egy beszédében. Egy másik rádióüzenetben állítólag azt mondták, hogy a foglyul ejtett ukrán katonákat ki kell kérdezni, aztán le kell lőni.

A felvételek alapján feltételezhető, hogy ezek nem egyszeri, véletlenül megtörtént esetek voltak. A katonák úgy beszéltek ezekről az atrocitásokról, mint a mindennapi életük részéről.

A rádióbeszélgetések arról is árulkodtak, hogy a hírhedt „Wagner-csoport” kulcsszerepet játszott az vérengzésekben. Ez az egység különös kegyetlensége miatt már a szíriai bevetése során felkeltette a figyelmet – írja a Welt.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!