A G7 elítéli a Bucsában elkövetett orosz atrocitásokat

2022. április 7. – 13:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A G7 külügyminiszterei „a leghatározottabban” elítélték az orosz csapatok által Bucsában és más ukrán városokban elkövetett atrocitásokat.

Közös közleményükben azt írták: A civil halálesetekről, kínzások és látszólagos kivégzések áldozatairól készült kísérteties képek, valamint a szexuális erőszakról és az infrastruktúra megsemmisítéséről szóló jelentések mutatják meg Oroszország Ukrajna és népe elleni brutális háborújának valódi arcát. A Bucsa városában és más ukrán városokban elkövetett mészárlások felkerülnek az agresszor által Ukrajna földjén elkövetett atrocitások és a nemzetközi jog – ideértve a nemzetközi humanitárius jogot és az emberi jogokat – súlyos megsértésének listájára.

A miniszterek „szívből jövő szolidaritásukat és legmélyebb részvétünket” fejezték ki az áldozatoknak és az ukrán népnek. Emellett hangsúlyozták megingathatatlan támogatásunkat Ukrajna nemzetközileg elismert határain belül, és kifejezték a szándékukat a további segítségnyújtásra – legyen szó pénzbeli vagy katonai eszközökről.

Oroszországot fel kell függeszteni az ENSZ Emberi Jogi Tanácsában – tették hozzá.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!