Újabb részletek az odesszai robbanásokról

2022. április 3. – 07:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb részletek derültek ki az Odesszában vasárnap reggel történt robbanásokról. Anton Herascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója azt írta a Telegram-oldalán, hogy Odesszát a levegőből támadták. „Néhány területről tüzeket jelentettek. Néhány rakétát a légvédelem lőtt ki” – írta.

Egy ukrán katona az egyik csapás helyszínének közelében azt mondta az AFP-nek, hogy valószínűleg rakétatámadás történt. Pénteken Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arra figyelmeztetett, hogy Oroszország „erőteljes csapásokra” készül délen.

A CNN helyszíni stábja arról számolt be, hogy egy üzemanyagraktár ég Odesszában. Egy fültanú a CNN-nek azt mondta, hogy napfelkelte előtt hat robbanást hallott. Több szemtanú is arról számolt be, hogy az elmúlt két napban drónokat láttak a megtámadott terület fölött. A sűrű fekete füstfelhők több kilométeres távolságból is látszódnak. Egyelőre nem tudni, hogy vannak-e sebesültek vagy áldozatok.

Emberek állnak, miközben füst száll fel az orosz hadsereg támadása után Odesszában, 2022. április 3-án – Fotó: Bulent Kilic / AFP
Emberek állnak, miközben füst száll fel az orosz hadsereg támadása után Odesszában, 2022. április 3-án – Fotó: Bulent Kilic / AFP

A Reuters szerint Odessza déli kikötőjét is találat érte, ezt megerősítette az odesszai városi hivatal is. Azóta a Skynak egy ukrán forrás azt nyilatkozta, hogy nincsenek sérültjei az odesszai bombázásnak.

(Guardian, Reuters, Sky)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!