David Cameron volt brit miniszterelnök szerint Putyin gyakorlatilag háborús bűnös

2022. március 30. – 14:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

David Cameron a CNN-nek nyilatkozott a háborúval kapcsolatban. Szerinte Vlagyimir Putyin orosz elnök gyakorlatilag háborús bűnös. Cameron felszólította az Egyesült Államokat, Nagy-Britanniát és az európai országokat, hogy ne vegyenek részt a novemberi G20-csúcson, hogy ha Putyint is meghívják, és az orosz elnök el is megy Indonéziába.

„Elképzelhetetlen, hogy egy amerikai elnöknek olyasvalaki mellett kelljen ülnie, aki gyakorlatilag egy háborús bűnös. Aki válogatás nélkül bombázza és lövi a civilek otthonait, iskolákat és kórházakat” – mondta a volt brit miniszterelnök. Cameron szerint Nagy-Britanniának a katonai akciókon kívül minden más eszközzel segítenie kell Ukrajnán, például még szigorúbb szankciókkal.

Cameron két olyan esetet is felidézett hivatali időszakából, amikor szerinte Putyin „egyenesen hazudott”. „Emlékszem, az egyik ilyen alkalom az volt, amikor 2014-ben hazudott az orosz csapatok jelenlétéről a Donbaszban” – mondta Cameron. „Egy másik alkalom az Ukrajna felett lelőtt Malaysia Airlines MH17-es utasszállító repülőgépről szólt”.

(CNN)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!