Merénylet egy buszpályaudvarnál Izraelben, az Iszlám Állam „beszivárgott kommandósai” a tettesek

2022. március 28. – 07:24

Másolás

Vágólapra másolva

Az Iszlám Állam nemzetközi terrorhálózat vállalta magára azt a merényletet, amelyet vasárnap este követtek el az észak-izraeli Hadera városban. A merényletben két ember meghalt, hét megsebesült, a támadókat agyonlőtték, írja az MTI.

A dzsihadista szervezet a Telegram közösségi oldalon adta hírül, hogy a „beszivárgott kommandó” két tagja hozzá tartozott. A két merénylő a Tel-Avivtól mintegy 50 kilométerre fekvő Hadera városközpontjában, a központi buszpályaudvarnál automata fegyverekből nyitott tüzet az ott tartózkodó rendőrökre és civilekre. A közelben lévő határőr katonák meghallották a lövéseket, a helyszínre siettek, és agyonlőtték a támadókat. Az izraeli rádió szerint a merénylők izraeli állampolgárok voltak, de arabok.

Fotó: Gil Cohen-magen / AFP
Fotó: Gil Cohen-magen / AFP

A támadás idején több arab ország külügyminisztere mellett Antony Blinken amerikai külügyminiszter is Izraelben tartózkodott. Blinken a Twitter közösségi oldalon elítélte és értelmetlennek nevezte a merényletet, és a halálos áldozatok családjának kinyilvánította részvétét. A sebesültek közül ketten súlyos állapotban vannak.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!