Heten megsérültek, ketten pedig meghaltak, miután két terrorista lövöldözni kezdett Izraelben

2022. március 27. – 22:22

Másolás

Vágólapra másolva

Két ember meghalt, heten pedig megsebesültek az észak-izraeli Haderában, amikor két merénylő tüzet nyitott a központi buszpályaudvarnál. A támadókat a lövések hangjára odasiető határőr katonák lelőtték – írja az MTI.

A Kan közszolgálati rádió vasárnap esti beszámolója szerint a két merénylő automata fegyverekkel nyitott tüzet a helyszínen tartózkodó rendőrökre és civilekre. Hét sérültet a közeli Hillel Kórházba szállítottak. Közülük ketten súlyosan megsebesültek, hárman közepesen, ketten pedig könnyebben sérültek meg a rádiónak nyilatkozó orvos szerint.

A két támadó autója, mellyel a városba érkeztek. Fotó: Ronen Zvulun / Reuters
A két támadó autója, mellyel a városba érkeztek. Fotó: Ronen Zvulun / Reuters

A merénylők arab nemzetiségű izraeli állampolgárok voltak, akik az észak izraeli Umm al-Fahemből érkeztek a városba. A Hamász és az Iszlám Dzsihád nevű iszlamista terrorszervezetek üdvözölték az iszlám böjti hónap, a ramadán előtt egy héttel elkövetett merényletet. Szerdán az ország déli részén található Beér-Seva városában történt hasonló incidens, ott négyen haltak meg, miután egy férfi megkéselt három embert, egyet pedig elgázolt az autójával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!