Videón beszél az orosz védelmi miniszter, akiről azt mondták az ukránok, szívinfarktust kapott

2022. március 26. – 11:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter március 11-én eltűnt a nyilvánosság elől, és csak majdnem két hét után, csütörtökön szerepelt ismét az orosz médiában. Az ukrán belügyminiszter egyik tanácsadója szerint szívrohama volt, ezért nem lehetett róla tudni semmit. „Sojgu azután kapott szívrohamot, hogy Putyin keményen meggyanúsította az ukrajnai invázió teljes kudarca miatt” – írta korábban Anton Gerascsenkó. (Hogy ennek a kijelentésnek mennyi valóságalapja volt, nem tudni.) Aztán előkerült, de csak egy rövid ideig lehetett látni egy hangtalan videón.

Most viszont már egy olyan videót adtak ki az oroszok, amin Sojgu az orosz hadvezetésnek fegyverellátási ügyekről beszélt a Guardian szerint. Azt mondta, hogy az oroszok prioritása a nagy hatótávolságú, nagy pontosságú fegyverek és a légi eszközök biztosítása, valamint a stratégiai nukleáris erők harckészültségének fenntartása.

A találkozón részt vettek az orosz hadsereg vezető tisztségviselői, köztük a vezérkari főnök, Valerij Geraszimov is, akit szintén nem láttak a nyilvánosság előtt az utóbbi időben.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!