Az Anonymous hamarosan közzéteszi az orosz központi banktól megszerzett dokumentumokat

2022. március 26. – 09:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Anonymous nemzetközi hackercsoport nyilvánosságra hozta az orosz központi banktól megszerzett dokumentumokat – írta az MTI az EFE spanyol hírügynökségre hivatkozva.

Azonban az Anonymous szombat hajnalban közölte Twitteren, hogy a fájlok még nem elérhetőek, de hamarosan elérhetővé teszik a nyilvánosság számára, ám ez még néhány napig eltarthat. Viszont azt hangsúlyozzák, hogy a letöltéssel megvannak. A nemzetközi kibervédelmi szakértői közösség egyelőre óvatos távolságtartással kezeli a hírt.

A hackercsoport két nappal ezelőtt közölte, hogy feltörték az orosz központi bank szervereit, és 48 órán belül közzétesznek 35 ezer, érzékeny információkat tartalmazó fájlt.

Azt írták, a több tízezer dokumentum megállapodásokat, levelezéseket, átutalásokat, az oligarcháik üzleti titkait, eltitkolt gazdasági jelentéseket, más országokkal kötött kereskedelmi megállapodásokat és nyilatkozatokat tartalmaz, valamint információkat a kormány regisztrált támogatóiról, videokonferenciákról és a használt programokról.

Az Anonymous egy videóban arra figyelmeztette Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy minden titkát nyilvánosságra fogják hozni. A hackercsoport a felvételben „hazugnak, diktátornak, háborús bűnösnek és gyermekgyilkosnak” nevezte a moszkvai vezetőt. „Vlagyimir Putyin, egy titok sincs biztonságban, mindenhol ott vagyunk: a palotádban, ahol eszel, az asztalodnál, a hálószobádban” – mondta egy maszkos hacker.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!