600 ember élhette túl a mariupoli színház lebombázását

2022. március 25. – 21:18

Másolás

Vágólapra másolva

A mariupoli polgármester tanácsadója, Petro Andrjuscsenko Telegramon arról írt, hogy működőképes rendőrség és mentőszolgálat hiányában lehetetlen hivatalos adatokat közölni a halottak számáról. Közel hivatalos számokat viszont közölt, és azt is elmagyarázta, hogy jött ki a korábbi 300-as, a halottakra vonatkozó becslés.

Mint mondta, abból indultak ki, hogy az utolsó információk szerint hányan húzták meg magukat a színházban, és olyanoktól is gyűjtöttek adatokat, akik a környéken éltek vagy jártak a lebombázott épületnél a támadás után. Végezetül egy újságíró is a segítségükre volt, akinek voltak információi olyanokról, akik kijutottak, és elhagyták a várost.

Andrjuscsenko szerint tehát több forrásból rakták össze a kirakóst, amely alapján a bombázás napján durván 900-an lehettek a színházban. Korábban arról volt szó, hogy az épület környékén durván 1000-1300 civil tartózkodott az esemény idején. Azok, akik meghaltak, a hivatalos közlés szerint az emeleten, illetve a színház hátsó részében tartózkodtak. A 600 túlélő nagy része állítólag már elhagyta a várost, ők Zaporizzsja felé tartanak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!