Zelenszkij az oroszoknak: Mentsétek meg a fiaitokat a háborútól

2022. március 24. – 01:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Zelenszkij szerda esti videóbeszédében, amellett, hogy globális tüntetésre szólította fel a világot, az oroszoknak is üzent, mégpedig azt, hogy „mentsék meg a fiaikat a háborútól” – írja a CNN.

Zelenszkij arról is beszélt, hogy a közpénzzel fizetett orosz propagandisták hazudnak a háború állásáról, és arról is, hogy Ukrajna fenyegette volna az oroszok biztonságát. Az ukránok azért küzdenek, hogy a földjükön béke legyen – mondta.

„Mindent megteszünk, hogy véget vessünk ennek a háborúnak. És ha sikerül – márpedig ez így lesz – legalább egy dologban biztos lehetsz: a gyermekeidet többé nem küldik ide, hogy mi földünkön haljon meg”

– mondta.

Zelenszkij szerint Oroszország eredeti terve már az invázió első két napjában megbukott, de Oroszország továbbra is szervezi magának „a söpredéket” aki képes civilre is lőni.

A beszédében Zelenszkij három, a világ vezetőivel tartandó találkozóra hivatkozott: a NATO-csúcsra, az EU-csúcsra és a G7-csúcsra. „Ezen a három csúcson meglátjuk, ki a barát, ki a partner, és ki árult el minket pénzért” – mondta ezekkel kapcsolatban.

Az ukrán elnök ez alkalommal sem hagyta ki a lehetőséget, hogy az Ukrajna feletti repüléstilalmi zóna kialakítását kérje a nemzetközi szereplőktől.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől