Az Egyesült Királyság újabb jelentős katonai segélyt küld Ukrajnának

2022. március 24. – 00:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Királyság ismét „jelentős” katonai támogatási csomagot küld Ukrajnának – írja a CNN. A döntést a NATO és a G7 vezetőinek találkozóján jelentették be.

A Downing Street szerdai sajtóközleménye szerint a csomag 6000 rakétát, valamint 25 millió font (több mint 11 milliárd forint) pénzügyi segítséget takar. Ezzel az Egyesült Királyság megduplázta az ukrán hadseregnek adott fegyverek számát, illetve már 400 millió fontra emelkedett az eddig Ukrajnának folyósított pénzösszeg.

Az Egyesült Királyság emellett további 4,1 fontot biztosít a BBC számára az oroszországi és ukrajnai dezinformáció leküzdésére, valamint új pénzügyi és rendészeti támogatást nyújt a Nemzetközi Büntetőbíróság háborús bűnökkel kapcsolatos nyomozásához.

„Vlagyimir Putyin már kudarcot vall Ukrajnában. Az ukrán nép rendkívül bátornak és kitartónak mutatta magát hazája védelmében, egy ok nélküli rohammal szemben. De nem nézhetjük és nem is fogjuk tétlenül nézni, amíg Oroszország porrá zúzza Ukrajna városait.” – mondta Boris Johnson brit miniszterelnök a közleményben.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!