Árulják Epstein karibi magánszigeteit

2022. március 23. – 12:41

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyjából 42 milliárd forintnak megfelelő összegért, 125 millió dollárért piacra kerül az a két karibi magánsziget, amelyek a szexuális ragadozó Jeffrey Epstein vagyonának a részei voltak egykor, írja a Wall Street Journal.

A fiatal lányok szexuális kihasználására szexhálózatot működtető milliárdost 2019 augusztusában holtan találták manhattani zárkájában, miközben a tárgyalására várt. Epsteinnek sok értékes ingatlana volt, volt háza New Yorkban és Palm Beach-en, luxuslakása Párizsban, birtoka Új-Mexikóban. Az előbbi kettőt már értékesítették, az utóbbi kettőt árulják.

A Virgin-szigeteki ingatlanok közül a nagyobbik, a Nagy St. James sziget körülbelül 60 hektáros, és jobbára érintetlen. A kisebbik, a Kis St. James sziget területe 28 hektár. Itt van helikopterleszálló, magánkikötő, benzinkút, két medence, egy nagy, központi lakóépület, négy vendégvilla, három magánstrand és egy edzőterem is. Epstein a kisebbik szigetet 1998-ban vásárolta meg, a nagyobbikat 2016-ban szerezte meg mellé.

2020 elején az illetékes Virgin-szigeteki ügyészség azt állította, hogy Epstein yachton vagy magánhelikopterrel hozott, hozatott ide fiatal lányokat (előfordult, hogy csupán 11 éves volt az áldozat), hogy aztán ő és a társai szexuálisan bántalmazzák, használják őket.

Az ingatlanok eladásából származó bevétel egy része a folyamatban lévő polgári peres ügyekre megy el, különféle hitelezők kifizetésére, vár a pénzére az adóhatóság is. 121 millió dollárt (nagyjából 40 milliárd forint) fizettek ki Epstein vagyonából eddig arra, hogy egy programon keresztül kárpótolják a milliárdos áldozatait.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!