Ukrán miniszterelnök-helyettes: A magyar kormány retorikája alig különbözik a nyíltan oroszbarát állásponttól

2022. március 22. – 21:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyon éles kritikát fogalmazott meg a magyar kormánnyal szemben Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes. Keddi Facebook-bejegyzésében többek között azt sérelmezi, hogy Magyarország nem szállít fegyvereket Ukrajnának, és szerinte a magyar kormány retorikája alig különbözik a nyíltan oroszbarát állásponttól.

„Ahogy a magyar vezetés az utóbbi időben Ukrajnával bánik, az még a volt Szovjetunió néhány orosz szatellitállamánál is rosszabb. Magyarország nem támogatja a szankciókat. Nem szállítanak fegyvereket. Nem engedik a más országokból érkező fegyverszállítmányok tranzitját. Gyakorlatilag mindenre nemet mondanak.

A hivatalos budapesti retorikát nagyon kevés dolog különbözteti meg a nyíltan oroszbarát állásponttól. Hogy miért? Azért, mert kedvezményesen akarnak orosz gázt kapni? Vagy talán azért, mert csendben a mi Kárpátaljánkról álmodoznak?”

– írta Verescsuk, aki szerint Magyarországnak ebben a civilizációs összecsapásban most a jó és civilizált oldalra kellene állnia, nem úgy, mint a II. világháborúban. „Igen, a helyes választás eleinte mindig nehéz, de a későbbiekben könnyű vele élni. Pontosan ezért helyes ez a választás” – áll a bejegyzésében.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!