Putyin és Macron telefonon beszélt egymással

2022. március 22. – 21:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz média arról számolt be, hogy Vlagyimir Putyin kedden telefonon beszélt Emmanuel Macron francia elnökkel. A beszélgetést Franciaország kezdeményezte – közölte a Ria Novosztyi orosz állami hírügynökség. Az Interfax hírügynökség szerint a két elnök az Oroszország és Ukrajna közötti lehetséges béketárgyalásokról beszélt egymással. „Érdemi eszmecserét folytattak az Ukrajna körüli helyzetről, beleértve az orosz és ukrán képviselők között folyamatban lévő tárgyalási folyamatot” – áll a Kreml közleményében.

Ennek némileg ellentmond az Élysée-palota közleménye, amelyben azt írták, hogy nem látszik a megállapodás az ukrajnai tűzszünetről. „Egyelőre nincs megállapodás, de az elnök (Macron) továbbra is meg van győződve arról, hogy folytatni kell az erőfeszítéseket. Nincs más kiút, mint a tűzszünet és a jóhiszemű tárgyalások Oroszország és Ukrajna között” – áll a közleményben. Az Élysée-palota közlése szerint a telefonbeszélgetés egy órán át tartott.

A háború kitörése óta Macron Putyinnal és Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is folyamatosan tartja a kapcsolatot. A CNN számításai szerint Macron a mai hívással együtt már nyolcszor beszélt Putyinnal a háború február 24-i kezdete óta. Zelenszkijjel 17-szer egyeztetett ez idő alatt.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!