Egy orosz lap elismerte, hogy 10 ezer katonát veszítettek, de később azt mondták, meghekkelték az oldalt

2022. március 22. – 06:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz védelmi minisztérium eddig csak egyszer közölt adatokat a veszteségeikről, akkor azt írták, március 2-ig mintegy 500 katonát veszítettek. Néhány órával ezelőtt a masszívan Kreml-párti Komszomolszkaja Pravda (KP) nevű orosz újság egy cikket közölt, melyben az orosz védelmi minisztériumot idézve arról írtak, hogy 9861 katonát veszítettek eddig (azt a szót használták, hogy ennyi orosz katona halt meg), a sebesültek számaként pedig több mint 16 ezer főt adtak meg.

Ezt a BBC vette észre, akik azt írták, hogy az idézett szöveg csak pár percig volt látható a Komszomolszkaja Pravdában, aztán a veszteségekre vonatkozó szövegrész hirtelen eltűnt a cikkből. A hivatkozott bekezdésről azonban sikerült képernyőmentést készíteniük:

Forrás: BBC
Forrás: BBC

A orosz újság egyik szerkesztője, Vlagyimir Szungorkin később azt mondta a BBC-nek, hogy az orosz veszteségekre vonatkozó információ csak azért került ki, mert valakik meghekkelték az oldalt, és azt is mondta, a lap később magyarázatot fog közzétenni az incidensről.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!