Az ukrán hadsereg szerint az oroszoknak mindössze három napra elegendő utánpótlásuk maradt

2022. március 22. – 06:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Meglepő közleményt adott ki az ukrán hadsereg: az orosz erők szerintük jelenleg akkora lőszer- és élelmiszerkészletekkel rendelkeznek, amelyek mindössze legfeljebb három napig tartanak ki. Az ukrán tisztviselők szerint hasonló a helyzet az üzemanyaggal is. Elég komoly logisztikai kudarcról írnak az oroszokkal kapcsolatban, már ha lehet hinni ezeknek az infóknak.

Az ukrán hadvezetés szerint több esetben az orosz katonák moráljával is komoly gondok vannak, példaként egy Szumi közelében harcoló alakulatról írtak, ahol mintegy 300 katona egyszerűen megtagadta a parancsot. És a luhanszki régióban is olyan súlyosak az oroszok veszteségei, hogy a helyi lakosságot próbálják mozgósítani, de ők nem igazán vevők a megszállók elképzeléseire, legalábbis az ukrán fél szerint.

Az ukrán hadvezetés szerint a rakétacsapások és ágyúzások továbbra is folytatódnak, hiszen azokhoz nem szükséges olyan mértékű utánpótlás, mint a nagyszámú katonával végrehajtható szárazföldi előrenyomuláshoz. A rakétacsapásokhoz nem is feltétlenül kell nagy erőkkel közel menni az ellenfélhez.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!