Ed Sheeran is fellép az Ukrajnának szóló segélykoncerten

2022. március 21. – 17:07

Másolás

Vágólapra másolva

Concert For Ukraine néven tartanak segélykoncertet március 29-én az angliai Birminghamben, ahol többek között fellép Ed Sheeran, Snow Patrol, Emeli Sandé, Gregory Porter és Camila Cabello is, írja a BBC. Az esemény élőben közvetíti a brit ITV és STV is.

A koncertből befolyó bevétel egy olyan szervezetnek megy, amely étellel, vízzel, szállással és orvosi ellátással igyekszik segíteni a háború sújtotta Ukrajnát és a szomszédos országokat. Az eseményt közvetítő ITV azt is bejelentette, hogy a reklámokból és hirdetésekből származó bevétel teljes egészét is felajánlják az ukrajnai rászorulóknak. Ez nagyjából 3 millió font, vagyis közel másfél milliárd forint.

Közben a legnagyobb orosz médiavállalat, a Russian Media Group bejelentette, hogy nem játszanak a rádiók és zenecsatornák olyan előadókat, akik kritizálni merték az ukrajnai orosz megszállást, vagy magát az orosz kormányt a háború miatt. A letiltott zenészek között számos ukrán előadó, illetve három orosz produkció is van. Utóbbiba tartozik az Oroszországban nagyon népszerűnek számító Aquarium zenekar, amelynek frontembere korábban őrültségnek hívta az orosz katonai agressziót az Instagramon.

A másik ilyen az ukrán Beton hardcore punk zenekar, akik hivatalosan is engedélyt kaptak a legendás Clashtől, hogy feldolgozzák a London Calling című számot, ami így a Kyiv Calling dalcímet kapta.

A dalt és a klipet múlt héten rögzítették Lvivben, a videóban látható háborús felvételeket pedig a zenekartagok rokonai és ismerősei vették fel országszerte. A tagok közül ketten egyébként beálltak a hadseregbe is, az énekes pedig orvosként segíti az ukrán sebesülteket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!