Csernyihivben nincs se áram, se víz, se fűtés, összeomlott az egészségügyi ellátás is

2022. március 20. – 08:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Katasztrofális állapotokról számolt be az orosz csapatok által ostromlott észak-ukrajnai Csernyihiv polgármestere szombaton, írja az MTI. Vladiszlav Atrasenko az UNIAN ukrán hírügynökség szerint azt mondta, hogy az orosz csapatok válogatás nélkül mérnek tüzérségi támadásokat a lakónegyedekre, amelyek civil áldozatokat követelnek. Atrasenko szerint a városban humanitárius katasztrófa alakult ki.

„Nincs áram, sem víz, sem fűtés, a városi infrastruktúra teljesen romokban hever” – mondta. Hozzátette, hogy a 300 ezer lakosú város kórházát ismételten lőtték, ami miatt az egészségügyi ellátás is összeomlott, és nincs humanitárius folyosó sem a civilek kimenekítésére.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felesége, Olena Zelenszka az Egyházak Világtanácsához (WCC) fordult segítségért humanitárius folyosók létrehozásáért. „Mivel tudjuk, hogy az Egyházak Világtanácsa rendelkezik kellő tapasztalattal a humanitárius válságokban, arra kérjük önöket, hogy segítsenek Ukrajnának és a háború elől menekülő ukránoknak” – olvasható az ukrán elnöki hivatal honlapján közzétett levélben.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!