Magát 14 éves lánynak kiadó nyomozó buktatta le a Disney szexfotókat küldözgető életmentőjét

2022. március 18. – 16:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Óriási pedofilellenes nyomozást zárt le a Florida államban található Polk megye rendőrkapitánysága szerdán; a beépített nyomozókkal, sokszor online folytatott „Márciusi Szomorúság Művelet” (angolul „Operation March Sadness”, ami az egész Egyesült Államokat lázban tartó főiskolai kosárbajnokság döntőjére, a March Madnessre utal, szóval semmi értelme nem volt lefordítani) során hat nap alatt összesen 108 embert tartóztattak le.

A Polk megyei rendőrkapitány teátrális szerdai sajtótájékoztatója szerint a többek között emberkereskedelem, szexuális ragadozás és prostituált szolgáltatásainak igénybe vétele miatt őrizetbe vettek között volt egy emberkereskedő, négy szexuális ragadozó, egy nyugdíjas bíró, egy 17 éves fiú és négy Disney-alkalmazott is.

Grady Judd, Plok megyei rendőrkapitány sajtótájékoztatója – Forrás: Polk County Sherriffs Office
Grady Judd, Plok megyei rendőrkapitány sajtótájékoztatója – Forrás: Polk County Sherriffs Office

Utóbbiak közül egy 27 éves férfit egy magát chaten 14 éves lánynak kiadó nyomozó csalt lépre. Xavier Jackson a DisneyWorldhöz tartozó egzotikus apartmanhotel, a Polynesian Village Resort vízi mentőjeként dolgozott, és a rendőrkapitány szerint olyan fotókkal ostromolta a virtuális 14 évest, melyek „abszolút elfogadhatatlan pózokban mutatták őt”.

Három másik alkalmazottat szexuális szolgáltatásokat kínáló oldalakon azonosítottak. Nekik azután magukat prostituáltnak kiadó nyomozók ajánlottak találkát, majd a helyszínre érkezve azonnal le is tartóztatták a gyanúsítottakat (méghozzá azon az alapon, hogy több más amerikai tagállamhoz hasonlóan Floridában is illegális szexuális szolgáltatásért pénzt felkínálni). A három alkalmazott közül egyik a futurisztikus Tomorrowlandben volt kávéházi pincér, a másik kettő a Disney informatikusaként dolgozott.

(via NBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!