A Twitteren kaptak össze az kanadai és orosz diplomaták, az utóbbi szerint ovis stílusban

2022. március 18. – 22:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszország összehívta az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy bemutasson egy javaslatot egy ukránoknak szánt humanitárius segélycsomagról. Kanada ENSZ-képviselete közzétette a levelet, de pirossal javasoltak néhány javítást.

Például ahol a levél egy súlyos humanitárius helyzetről ír, kiegészítették a mondatot, hogy „ami az illegális háború eredménye, amit mi indítottunk”. Több hasonló hangvételű kérdés és kiegészítés is szerepel a levélben, például arról, hogy tényleg elhiszik-e, amikor azt írják, hogy a nyugati kollégák oroszellenes szövegeket szajkóznak és átpolitizálnak egy pusztán humanitárius problémát.

Az oroszok egy ponton sem említik meg, hogy személyesen közük lenne az adott humanitárius katasztrófához, de a kanadai képviselet segítő szándékkal többször is megemlíti, hogy Oroszország rohanta le Ukrajnát.

Nem ez az első eset, hogy egy kanadai külképviselet megpróbál segíteni az oroszoknak: 2014-ben, mikor Oroszország elfoglalta a Krím-félszigetet, a Kreml többször is megjegyezte, hogy orosz katonák csak véletlenül kerültek Ukrajnába. Kanada NATO-delegációja megosztott egy térképet, hogy segítsenek az orosz katonáknak.

A BBC szerint egy orosz diplomata szerint az egész „oroszellenes rágalmazás” és „óvodás stílusú”.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!