Zelenszkij a Bundestag előtt: A szavak semmit sem érnek. Európában egy népet pusztítanak el

2022. március 17. – 09:57

Másolás

Vágólapra másolva

„Titeket csak a gazdaság érdekelt”, mondta a nyugati országok vezetőinek Volodimir Zelenszkij csütörtöki beszédében a német Bundestag előtt.

Az ukrán elnök itt arról beszélt, miközben az orosz erők az ukrán határon gyülekeztek az invázió előtt, a nyugati vezetők túl lassan cselekedtek, és nem mentek elég messzire abban, hogy elrettentsék Oroszországot. Zelenszkij azt is bírálta, hogy egyelőre vonakodnak Ukrajna NATO csatlakozásától, és erre úgy reagált: „nekünk ennél az asztalnál nincs helyünk”.

Zelenszkij azt is mondta a német parlamenti képviselőknek, hogy „láthattuk, hogy önök továbbra is hajlandóak üzletelni Oroszországgal, és most a hidegháború közepén vagyunk. Még mindig egy fal mögött védekeztek, amitől nem látjátok, hogy mi min megyünk keresztül”.

Ezután arra sürgette Németországot, hogy vállaljon vezető szerepet, és vessen véget a háborúnak, majd a holokausztról is beszélt. „A politikusok minden évben azt mondják, hogy soha többé. Most látom, hogy ezek a szavak semmit sem érnek. Európában egy népet pusztítanak el”. (CNN, BBC, Sky News)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!