Zelenszkij aláírásával Ukrajna legalizálta a kriptopénzeket

2022. március 17. – 18:58

Másolás

Vágólapra másolva

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön aláírta a „virtuális eszközökről” szóló törvényt, amely megadja a jogi keretet, hogy az országban szabályozott kriptopénzpiac működhessen – írja a TechCrunch.

Az ukrán parlament egy hónapja fogadta el a kriptopénzek legalizálásáról szóló törvényjavaslatot, amely előkészítette a Bitcoinhoz és az Ethereumhoz hasonló kriptovaluták szabályozásának és kezelésének kereteit. Ez a törvény Zelenszkij aláírásával életbe lépett. A kriptotőzsdéknek és a digitális eszközöket kezelő cégeknek mostantól regisztrálniuk kell a kormánynál, hogy legálisan működhessenek Ukrajnában, a bankok pedig engedélyt kapnak arra, hogy számlákat nyissanak a kriptovalutával foglalkozó cégeknek.

A törvény szentesítésének időzítése nem véletlen: Ukrajna több tízmillió dollár értékű kriptoadományt kapott az elmúlt hetekben, amióta Oroszország megszállta az országot. Ugyanakkor az országban a gyakorlat megelőzte a szabályozást. A szektor egyik elemzőcége, a Chainalysis szerint az ukránok, az oroszok és a venezuelaiak 2020 őszére már a digitális valuták aktív lakossági felhasználóivá váltak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!