Újra együtt van anyjával a 11 éves kisfiú, aki egyedül, kezén egy telefonszámmal menekült át Szlovákiába

2022. március 17. – 14:31

Másolás

Vágólapra másolva

Újra együtt van anyjával a 11 éves Hassan Pisecka, aki egyetlen műanyag zacskóval, az útlevelével és egy kezére írt telefonszámmal lépte át a szlovák-ukrán határt, írja a Daily Mail.

A kisfiú az ukrajnai Zaporizzsjából menekülve tett meg egyedül vonattal nagyjából 1000 kilométert a szlovák határig, ahol önkéntesek gondoskodtak róla, meleg ételt és italt kapott, majd a telefonszámon elérték a rokonait, akik érte jöttek. Hassan anyjának eredetileg a városban kellett maradnia, hogy gondoskodjon idős, mozgásképtelen anyjáról. A család most újra egyesült Pozsonyban.

Az anya egy Facebook-videóban mondott köszönetet Szlovákiának: „Özvegy vagyok, és több gyerekem is van. Szeretnék köszönetet mondani a szlovák vámosoknak és önkénteseknek, akik vigyáztak a fiamra, és segítettek neki átlépni a határt. Hálás vagyok, hogy megmentették a gyerekem életét. A városom mellett van egy atomerőmű, amelyet az oroszok lőnek. Nem hagyhattam itt az anyámat, egyedül nem tud mozogni. Az önök kis országában nagy szívű emberek élnek.”

A találkozásról videó is készült:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!