Szivárognak a hírek az orosz–ukrán tárgyalásokról

2022. március 17. – 17:43

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbra is „nagyon nagy a szakadék” Ukrajna és Oroszország között a tárgyalásokon, idéz meg nem nevezett nyugati tisztviselőket a Reuters. Szerintük ugyan mindkét fél komolyan veszi a tárgyalásokat, de az álláspontok egyelőre nagyon távol állnak egymástól.

Az egyik forrás Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai beszédére utalva azt mondta, nem lepődne meg azon, ha valaki úgy gondolná, az orosz nemzet jelenleg nincs kompromisszumkész hangulatban.

Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter is megszólalt a tárgyalásokkal kapcsolatban. Szerinte a „munka technikai része” halad, a Kijev és Moszkva közötti békeszerződésen ebben a pillanatban is ügyvédek dolgoznak, de igazi áttörés csak akkor lesz, ha Oroszország elfogad egy tűzszüneti megállapodást.

Reznyikov, aki egyben az ukrán békedelegáció vezetője is, az Európai Parlament külügyi bizottságával, valamint a biztonsági és védelmi albizottság képviselőivel beszélt videókonferencián. Többek között azt mondta, hogy külföldi országok vezetői, például Naftali Bennett izraeli miniszterelnök, próbálnak közvetíteni a felek között, de úgy tűnik, hogy Oroszországot „kényszeríteni kell” a valódi tárgyalásokra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!