Mariupol nagy részét lerombolták, de még 350 ezren vannak a városban

2022. március 17. – 17:14

Másolás

Vágólapra másolva

Az ostromlott Mariupolban az elmúlt napok orosz bombázásai akár a város épületeinek 90 százalékát is lerombolhatták – idézi a BBC a város hatóságait. Leszja Vaszilenko ukrán parlamenti képviselő a Twitteren azt írta, hogy a várost „az égből pusztítják”, és megismételte Volodimir Zelenszkij elnök felhívását a nyugati országokhoz, hogy vezessenek be repüléstilalmi övezetet az ország felett.

Emberek sétálnak a szétbombázott Mariupolban csütörtökön – Fotó: Alexander Ermochenko / Reuters
Emberek sétálnak a szétbombázott Mariupolban csütörtökön – Fotó: Alexander Ermochenko / Reuters

A városban egy óvóhelyként használt színházat is bombáztak, legutóbb arról érkeztek hírek, hogy elkezdték menteni onnan a túlélőket – továbbra is az orosz erők heves ágyúzása közepette. Még nem tudni, hány halottja volt a színház elleni támadásnak.

Mariupol békeidőben 440 ezres város volt, és bár sokan elmenekültek onnan, a városi tanács szerint még mindig nagyjából 350 ezren élnek a lassan megsemmisülő városban, amit az orosz erők bekerítettek – írja a Sky News. A Guardian újságírója szerint a város lakói kénytelenek havat olvasztani ivóvízként, miután az orosz erők nagyrészt elvágták az áram-, víz- és élelmiszer-ellátást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!