Csehország elérte a korlátait, lassan nem tud több menekültet fogadni Ukrajnából

2022. március 17. – 21:50

Másolás

Vágólapra másolva

Petr Fiala cseh miniszterelnök kijelentette, hogy országa nem tud tovább menekülteket fogadni Ukrajnából – idézi a BBC az Associated Presst. Az orosz–ukrán háború során nagyjából 270 ezer menekült áramlott Ukrajnából a Cseh Köztársaságba, és Fiala szerint ennél többet már nem bírnak kezelni, a cseh kormány forrásai már most kifogyóban vannak.

„Be kell ismernünk, hogy annak határán vagyunk, amikor már nem tudjuk gond nélkül befogadni ezeket a menekülteket” – fogalmazott Fiala. A cseh kormány azt tervezi, hogy a már az országban tartózkodó menekülteknek hosszú távú tartózkodási engedélyt ad ki.

A BBC később bővítette hírét, némileg árnyalva Fiala szavait. Eszerint a cseh kormányfő további erőfeszítésekről is beszélt, amikkel talán még több menekültet láthatnak el. „Folytatnunk kell azokat a lépéseket, amelyek lehetővé teszik, hogy megbirkózzunk a további tömegekkel, mert senki sem tudja, meddig lesz még olyan rossz a helyzet Ukrajnában, mint most, és meddig kell még menekülniük az embereknek, hogy megmentsék az életüket és a gyermekeik életét”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!