Ungváry: Nagyon sok hasznos idióta van az EU-ban, Magyarországon különösen

2022. március 15. – 10:28

Másolás

Vágólapra másolva

Ungváry Krisztián történésszel készített interjút a hvg360. A téma természetesen a háború, Ungváry elég erősen kezd, a Telex videója kapcsán, amiben fideszes politikusok azt mondják, szó sem volt részükről az elmúlt években oroszbarátságról, ezt mondja:

„Ez olyan arcpirító hazugság, hogy nem is értem, hogy merik megtenni. A közmédiában – amely alapvetően a kormány szócsöve – az elmúlt 12 évben gyakorlatilag nem hangzott el Putyinnal kapcsolatos kritika és a Megafon egyik influenszere február elején még arról írt, hazaárulás, ha egy magyar politikus Ukrajnát támogatja.

Miközben az Európai Uniót a plakátkampányoktól kezdve a legválogatottabb módon kritizálta a kormány, addig egy tulajdonképpen fasisztoid jellegű rezsimmel szemben a kritika legcsekélyebb mértékét sem engedte meg.

Nem lehet arról beszélni, hogy csak üzletelt volna vele, ennél sokkal több történt: megszerettették Oroszországot és Putyint. Ez egyébként a kormánypárti média, illetve a közösségi platformok kommentszekciójában teljesen cáfolhatatlanul látszik.”

A teljes interjú itt olvasható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!