Alvó hajléktalanokra vadászik egy maszkos fegyveres Amerikában

2022. március 15. – 08:01

Alvó hajléktalanokra vadászik egy maszkos fegyveres Amerikában
Fotó: New York Police Department

Másolás

Vágólapra másolva

Eddig két halálos áldozattal járó, hajléktalanokat célba vevő támadássorozat kezdődött Washington DC-ben és New Yorkban márciusban, és a rendőrség gyanúja szerint egyetlen elkövető áll a támadások mögött. Az illetőt nagy erőkkel keresik.

A BBC cikke szerint Washingtonban az első fegyveres támadás március 3-án, a második március 8-án történt, mindkettő az éjszaka közepén. A meglőtt áldozatok megsérültek, de életben maradtak. A következő napon egy kigyulladt sátorhoz riasztották a tűzoltókat, és ott egy halálos áldozatra találtak rá. A hajléktalant késsel és lőfegyverrel is megsebesítette a gyilkos, majd rágyújtotta a sátrat. A lövés végzett vele.

New Yorkban, Manhattan Soho negyedében az első célba vett hajléktalan túlélte a támadást. Őt a karján találták el. A New York-i rendőrség sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint felébredt, rákiáltott a támadóra, hogy mit művel, ő pedig erre elmenekült. De körülbelül egy órával később ugyanott a Sohóban a fegyveres rálőtt egy másik hajléktalanra, és őt már meg is ölte.

A két nagyváros polgármesterei közös nyilatkozatot tettek. A washingtoni vezető, Muriel Bowser és a New York-i Eric Adams úgy fogalmaztak, hogy egy „hidegvérű gyilkos” van szabadon.

Adams, miután megnézte a New York-i támadást rögzítő térfigyelő-felvételt, azt mondta: egyértelmű a helyzet, szándékos gyilkosságról van szó, és úgy tűnik, azért oltotta ki a gyilkos az áldozat életét, mert az illető hajléktalan volt.

A New York-i rendőrség kiadott több fényképet és rövid térfigyelő-videót is a támadóról, egy magas vékony testalkatú férfiról. Némelyik képen maszkot visel, de némelyiken látszik az arca is.

A New York-i rendőrök fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy az igazságszolgáltatás elé állíthassuk azt az illetőt, aki felelős két, a legkiszolgáltatottabbjaink közé tartozó ember meggyilkolásáért – írják a Twitteren.

A gyilkosra nyomravezetői díjat tűztek ki, amit már többször meg is emeltek, jelenleg 70 ezer dollárt (körülbelül 24 millió forintnak felel meg) kaphat az, aki segít a rendőröknek a nyomára akadni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!