A Kreml szerint nekik nincs szükségük kínai katonai segítségre, egyedül is képesek bevenni az ukrán nagyvárosokat

2022. március 14. – 13:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszország tagadja, hogy katonai segítséget kért volna Kínától. A Kreml ugyanis azt állítja, Oroszország képes lenne átvenni a teljes ellenőrzést az ukrajnai nagyvárosok felett, és elegendő katonai ereje van ahhoz, hogy minden ukrajnai célját teljesítse anélkül, hogy Kína segítségére lenne szüksége.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt is mondta, Oroszországnak van elég saját katonai forrása a hadművelet folytatásához. „Mint mondtuk, minden a terv szerint halad, és időben és teljes egészében be fog fejeződni”.

Korábban Kína is azt mondta, „amerikai dezinformáció”, hogy az oroszok katonai segítséget kértek volna tőlük. A Financial Times írta meg korábban amerikai tisztségviselőkre hivatkozta, hogy az oroszok kínai segítséget kértek volna, mire az amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó azt nyilatkozta, hogy következményei lesznek annak, ha Kína be akarna avatkozni katonai segítséggel a háborúba.

A Kreml hétfőn azt is mondta, hogy az Egyesült Államok és az EU arra próbálja csábítani Oroszországot, hogy megtámadja Ukrajna nagyobb lakossági központjait, de ezt ők „provokációnak” tartják. Az Oroszországra kirótt nyugati szankciókra pedig azt mondták, „az Oroszország elleni gazdasági háború hatásait minimalizálni fogjuk”. (Sky News, Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!