Előkerült egy videó egy kijevi utcán, egy járókelő előtt becsapódó rakétadarabról

2022. március 14. – 20:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az eredetileg a Telegramon közzétett, de a Twitterre is felkerült felvételen látszik, ahogy egy ember sétál egy utcán, majd felnéz, feltehetően az érkező légicsapás hangjára, és pillanatokkal később, nem sokkal arrébb, nagy villanással becsapódik valami:

Érdemes a videón megfigyelni, hogy az előtérben látható járókelő kicsit elugrik a másik irányba, de néhány másodperccel később már olyan tempóban sétál el a közelből, mintha csak valami gyanús alakot szúrt volna ki az utca túloldalán, és nem egy légi támadás érte volna a várost az orra előtt.

Épp a becsapódás közelében forgatott az olasz Repubblica stábja, így rögtön a történtek után már a helyszínen voltak, és be tudták mutatni a támadás pusztítását. A videójuk itt érhető el, de csak erős idegzetűek kattintsanak, mert sebesültek és feltehetően az eset egyetlen halálos áldozata is látható rajta. Emellett azonban az olasz riporter is azt emeli ki, hogy alig méterekkel a becsapódástól egy idős nő látszólag úgy beszélget egy romos kis bódéban áruló eladóval, mintha egy normális hétköznapon vásárolna be. (A videót a Hvg.hu nyomán vettük észre.)

A Repubblica videója és a korábbi képet összevetéséből egyébként azonosítható, hogy arról a hétfő délelőtti esetről van szó, amelyben nem közvetlenül egy rakéta csapódott be, hanem az ukrán légvédelem által kilőtt rakéta egy darabja, egy halálos áldozata azonban így is volt a történteknek, hatan pedig megsérültek.

Szintén hétfőn történt, hogy egy orosz támadás miatt kigyulladt egy kilencemeletes lakóház Kijevben. Abban az esetben két ember meghalt, három pedig megsebesült.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!