A lengyelek szerint komoly provokáció a határuk közelében történt orosz támadás

2022. március 13. – 23:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Marcin Przydacz lengyel külügyminiszter-helyettes szerint „nagyon provokatív” az orosz támadás a lengyel határ közelében – írja a Sky News.

Vasárnap Jarovivban, 24 kilométerre a lengyel határtól az oroszok megtámadtak egy ukrán katonai létesítményt. A támadásban legalább 35 ember vesztette életét.

„Nagyon közel történt ez egy határátkelőhelyhez is, ahol menekültek ezrei jönnek át Ukrajnából, hogy Lengyelországban találjanak menedéket. (…) Úgy gondolom, hogy az orosz hadsereg nagyon jól tudja, hol a határ, és ez nem csak Lengyelország és Ukrajna, hanem a NATO és egy NATO-n kívüli ország határa is”

– mondta Przydacz

Przydacz több támogatást kért a NATO-szövetségesektől, elsősorban NATO-csapatokat és fegyvereket, hogy megmutassák, „készek megvédeni és elrettenteni Oroszországot.”

Przydacz hozzátette: „Nem akarunk háborút. Amit most tennünk kell, az az, hogy támogatjuk Ukrajnát abban, hogy megállítsák az oroszokat a civilek lemészárlásában”

A jarovivi támadással kapcsolatban megszólalt Anthony Blinken amerikai külügyminiszter is, aki szintén elítélte az oroszok lépését.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!