Száz ukrán repülő megsemmisítéséről számolt be az orosz vezérőrnagy

2022. március 13. – 22:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mintegy 180 külföldi zsoldos és egy nagy nyugati fegyverszállítmány megsemmisítéséről számolt be a Lviv megyei Sztaricsi közelében található jarovivi katonai létesítmény elleni vasárnapi orosz légicsapással kapcsolatban Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője az MTI híre szerint. A tábornok szerint az elmúlt egy napban az orosz légierő és légvédelem az ukrán légierő egy Szu-24-es repülőgépét és 11 drónt, köztük két Bayraktar TB2-est lőtt le.

A vezérőrnagy leszögezte, hogy az orosz fegyveres erők folytatni fogják az Ukrajnába érkező zsoldosok megsemmisítését. Közzétette, hogy a jarovivi gyakorlótéren korábban NATO-országokból érkezett kiképzők oktattak ukrán katonákat. Konasenkov azt is mondta, hogy az objektumon fegyverraktár működött és külföldi zsoldosok felkészítése is folyt az orosz erők elleni bevetésük előtt.

A vasárnap esti orosz hadijelentés szerint a háború kezdete óta az ukrán katonai infrastruktúra 3736 létesítménye vált működésképtelenné.

A vezérőrnagy szerint az orosz erők újabb öt települést foglaltak el néhol kilenc kilométert nyomultak előre. Ukrajna eddig

  • 100 repülőgépet
  • 139 pilóta nélküli légijárművet
  • 1234 harckocsit és páncélozott harcjárművet
  • 122 rakéta-sorozatvetőt
  • 452 tüzérségi ágyút és aknavetőt
  • 1013 speciális katonai járművet veszített.


Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!