Zelenszkij: 7414 embert sikerült evakuálni; Oroszország olyan, mint az ISIS

2022. március 12. – 02:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Volodimir Zeleszkij ukrán elnök szombat hajnali egy körül egy Facebookon közzétett videóban elemezte a pénteki helyzetet. Többször kihangsúlyozta, hogy Oroszország, miután a hagyományos katonai eszközök nem működtek, most terrorral próbálja térdre kényszeríteni Ukrajnát. Példaként hozta hogy oroszok elrabolhatták Melitopol polgármesterét, valamint azt, hogy a Mariupolt bekerítő csapatok nem engedték át a humanitárius segélyt szállító kamionokat.

„Az orosz behatolók cselekedeteit (mindenki) az ISIS terroristáinak akcióival vonja majd párhuzamba”

– mondta.

Zelenszkij megemlítette, hogy pénteken 7141 embert sikerült evakuálni különböző városokból, de ez jelentősen kevesebb, mint a korábbi napokon. Azt állítja, hogy már 12 ezer orosz katona halt meg Ukrajnában, és ennek a sokszorosa az orosz sérültek száma – ez azonban nem biztos, hogy pontos adat.

Megint megkérte az orosz anyákat, hogy ne engedjék fiaikat a frontra.

„Derítse ki, hol van a fia. Ha csak egy picit is arra gyanakszik, hogy a fiát elküldhetik az Ukrajna elleni háborúba, azonnal cselekedjen”

– kérte.

Kitért a bejelentett szankciókra, az álhírekre és a paralimpiára is, és büszkén jelentette, hogy éremszámban Kína utánUkrajna a második a pekingi paralimpián.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!